Poached egg, boiled egg, scrambled egg, fried egg, omelet, omelet with cheese, bread with egg, soup with egg, egg with egg..EGG!!!
Nyt alkaa riittaan. Kolesteroliarvot on katossa ja suonet varmaan jo hyvaa vauhtia tukossa.
Reissun alussa kananmuna, kaikissa muodoissaan, tuntui turvalliselta, edulliselta ja kaikinpuolin hyvalta vaihtoehdolta aamiaiseksi. Kananmunahan on melko tayttavaa ja ainakin tiesi mita tilasi.
Nyt kuitenkin kyseinen ruoka-aine alkaa pahemman kerran tulla korvista ulos.
Aamiaisella, jos viereisessa poydassa porukka tilaa omelettia, niin on parempi olla vilkuilematta, muuten saattaa oma hedelmasalaatti tai pannukakku nopeasti kivuta pois tuulensuojasta.
Kananmuna kaikissa muodoissaan aiheuttaa lahinna kylmiavareita talla hetkella.
Ehkapa keitetty muna voisi menna alas pinaattikeiton kanssa, mutta kun eihan taalla ole mitaan pinaattikeittoja! Se on kuulkaas nuudelikeittoo mita taalta saa, mutta hei, nou hata! Senkin saa kananmunalla kuorrutettuna!
Nuudeli keittokin on ihan omalukunsa. Sita saa aamiaiseksi, valipalaksi, lounaaksi, paivalliseksi, huikopalaksi, iltapalaksi ja viela yopalaksi, ihan kuten riisiakin. Vaikka nama Aasian ruuat ovatkin hyvan makuisia, alkaa silti 6kk matkustamisen jalkeen olla jo melko kypsa riisiin ja riisinuudeliin, seka tietysti niihin iki-ihaniin kananmuniin.
Varsinkin Kiialle on tehnyt tiukkaa puolen vuoden tauko ruisleivasta ja muista kuitupitoisista ruoka-aineista.
Nyt siis pikkuhiljaa alamme jo tosissaan odottelemaan vesikielella Suomessa tarjottavia pihveja (ei mitaan waterbuffaloa, vaan kunnon harkaa), perunaa (kaikissa muodoissaan), pastaa, erityisesti raikasta tuoretta salaattia, maitotuotteita kaikissa muodoissaan ja muita tuttuja appeita.
Seka erityisesti aamiaiseksi nuudelikeiton sijaan esim. fazerin ruispuikula edamilla paallystettyna! Nam!
-S & K
keskiviikko 1. joulukuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
ruisleipä on kyllä ykköstä. mutta niin, viimesen viikon olen itse tainnut lämitellä pirkkapussinuudeleita :D että eipä sitä näköjään näe taas sen perunan ihanuutta ennenku lähtee kauemmas. (sen keittäminen kestää :)
VastaaPoistaPistetään pöytä koreeks sitten 7. päivä :)
VastaaPoista